Vasaloppsresan 2024

Följ med Skellefteå Skidklubb till Vasaloppet – enkelt, bekvämt och trevlig gemenskap! 

Vi erbjuder 50 platser på resan. Aktuell status 230522: BUSSEN FULLBOKAD

Det finns möjlighet att placera sig på reservlista via formuläret längst ned på sidan (ej bindande). Om någon meddelar att de vill sälja sin plats kontaktar vi personer på reservlistan och förmedlar kontakt. 

Alla är välkomna, så inget krav att du som åker skall vara medlem i Skellefteå Skidklubb. ”Först till kvarn” gäller! Skulle resan vara fullbokad så har du möjlighet att skriva upp dig på reservlista.

I resan ingår: Bussresa tur och retur samt resor mellan Sälsätern och Sälen på lördag samt söndag morgon till starten. Boende 2 nätter (fre-sön). Måltider som ingår: 2 kvällsfika (fre/lör), 2 frukostar (lör/sön) och 1 middag (lör) på fjällgården. (Obs: Startplats i Vasaloppet ingår INTE i resan).

Övriga måltider står du själv för.

Vi bor på Blåbandföreningens fjällgård i Sälsätern, några kilometer från Vasaloppstarten. Fyrbäddsrum i vandrarhemsstandard, (du kan ange önskemål om vilka du vill bo med så ordnar vi givet det så långt det går). Finns tillgång till allrum med kök i anslutning till rummen.

Reseledare: Marcus Burström och Roger Nilsson. Båda har lång erfarenhet med många Vasalopp i kroppen. De har även åkt med vår bussresa många gånger tidigare, så de kommer med varm hand guida er på resan.

Vallaservice: Våra vallare kommer i år att erbjuda glidvallning veckan innan resan. Inlämning i början av vecka 9 och uthämtning torsdag kväll 29/2. Stellan Granlund följer med och erbjuder vallaservice. Marcus och Roger kan också bistå, men det finns begränsat med platser så ju fler som har vallat glid innan desto fler hinner de med att valla fäste åt. Så om du önskar vallaservice så ange det i anmälan så återkommer vi med mer info om utbud och kostnad. Skulle vi bli fullbokade så hänvisar vi till vallaservice på plats i Sälen intill Vasaloppsstarten.

För er som tänker valla själva så är det viktigt att ni går ihop och tar med egna vallaställ. Ni kan inte räkna med att det finns att låna på plats.

Grov reseplanering (ungefärliga tider förutom avresetider som är strikta!):

Fredag 1/3: 

Avresa 06.00 från Skellefteå Skidstadion. Det går bra att parkera bil över helgen inne på Skidstadion/campingen.

~08.00: Bussen stannar på OKQ8 Carlslid och hämtar upp ev. resenärer där.

~11.00-12.00: Lunchpaus på Timrå arena alt. medhavd lunch om det önskas.

~17.00-19.00: Vi stannar i Mora ett par timmar och äter middag på valfritt ställe. Busschaufför visar var bussen kommer stå i anslutning till målgången på söndag efter loppet. Sedan avfärd mot boendet i Sälsätern.

~20.00: Ankomst till Fjällgården i Sälsätern där vi inkvarterar oss och äter kvällsfika. Slutlig rumsfördelning löses i bussen på väg ned så det är klart när vi kommer fram.

Lördag 2/3: 

~08.00: Frukost.

~09.30: Vi åker ner till Sälen över dagen, finns möjlighet att testa skidor, hämta ut nummerlappar m.m. Vi intar lunch på frivilligt ställe (pasta brukar alltid finnas att köpa på skolan i Sälen).

~14.00: Åter till Sälsätern. Tid för vallning och övriga förberedelser.

~17.00: Middag serveras på fjällgården.

~20.00: Kvällsfika serveras på fjällgården.

Söndag 3/3: 

~03.30: Frukost.

04.30: Avresa mot Sälen. På plats vid starten kan du lämna skidorna på startgärdet och sedan åter ta plats i bussen om du vill. Bussen lämnar starten och åker ned till Mora ~07.40.

08.00-???  Vasaloppet

18.00: Bussen öppnas.

~20-21: Avresa hemåt när siste åkare kommit till bussen.

~23.30: Målet är att hinna ut till McDonalds i Söderhamn för att äta innan de stänger vid midnatt.

Måndag 4/3: 

~05.00 Avlämning av resande på OKQ8 Carslid Umeå

~07.00 Åter i Skellefteå

 

Pris: 4400 kr vid bokning t.o.m. 240601. Vid anmälan efter 240601: 4900 kr

OBS! Din anmälan är först giltig efter att betalning är gjord. Detta skall ske till skidklubben inom 3 dagar från anmälan via Swish eller Bankgiro.

Swish: 123 495 78 90

Bankgiro: 204-1176

Ange ”Ditt namn – Vasaloppsresan 2024” vid betalning

Anmälan är bindande, men du kan sälja/överlåta din plats till någon annan om du skulle få förhinder. Kontakta klubben via mailadressen nedan om det blir aktuellt så kan vi hjälpa med att förmedla kontakt till eventuella personer på väntelistan.

Maila vasaloppsresan@skellefteaskidklubb.se om du har frågor kring resan.

Välkommen med din anmälan via formuläret nedan!