Svenska Skidförbundet (SSF) arrangerar årligen BAUHAUS-cup. Utöver junior-SM, är det den viktigaste tävlingsserien för landets juniorer (den officiella juniorcupen). Cupens deltävlingar tilldelas, efter en urvalsprocess, fyra till fem arrangörer som genomför tävlingarna.
”Tävlingarna är ofta den stora höjdpunkten på året för en arrangör då det många gånger kommer över 300 åkare till start. SSF ansvarar för utbildning av arrangörerna, tilldelning av profilmaterial, sammanräkning av cupen samt finns alltid representerade i någon form på tävlingarna.
”Cup-tävlingarna är som Allsvenskan i fotboll, den högsta nivån av tävlingar vi har i landet, borträknat SM-tävlingarna.” Säger Ludvig Remb Svenska Skidförbundet.
Kommande vinter har Skellefteå Skidklubb blivit tilldelad en av dessa deltävlingar. Den 14–16 januari kommer det att vara individuella tävlingar, sprinttävlingar och en junior-VM test med masstart på Skellefteå skidstadion. Nu startar vi förberedelsearbetet där vi tillsammans ska göra ett minst lika bra arrangemang som SM 2018 och där våra duktiga juniorer får jämföra sig med de bästa på hemmaplan i Vitbergsterrängen.