En kort presentation av klubben:
Vi har senior- junior- och ungdomsverksamhet i klubben. Vi har längdskidåkning på programmet. Vår ungdomsverksamhet har olika grupper för både träning och tävling. Vi anordnar skidskolor och vallningskurser för föräldrar och vuxna. Vårt mål är att arrangera en större nationell tävling var tredje säsong. Vi arrangerar Skellefteå Skidspel, Malmstråket, Skidserien och motionsloppen i Skellefteå Ski Tour. Till Vasaloppsveckan ordnar vi bussresor till Vasaloppet.

Medlemsavgift
Enskild medlem: 200 kr/år
Hel familj: 250 kr/år
Medlemsåret är från 1 juli till 30 juni.

Om du vill bli medlem kan du mailar du till Kansli.ssk@telia.com eller ringer till kansliet 0910-364 00

Lös gärna familjemedlemskap och anmäl hela familjen!

Deltagaravgift för ungdomar i träningsgrupperna
Förutom medlemsavgiften ska alla som deltar i någon träningsgrupp betala en deltagaravgift. Deltagaravgiften gäller per säsong och är:
Yngre barn- röd, grön och gul grupp                    300 kr
Äldre ungdom                                                            400 kr
Juniorer                                                                       500 kr

Tränings- och tävlingsdresser
Inför vintern och skidåkningen hyr klubben ut  träningsdressar till ungdomarna. Hyran  för träningsdressen per säsong är 350 kr. Hyran för tävlingsdressen är också 350 kr.

Ungdomstävlingar
Tävlingssäsongen sträcker sig i stort sett från december och en bit in i april. Anmälan till tävlingarna görs via tävlingskalendern på klubbens hemsida. Klubben betalar startavgiften och står för reseersättning vid samkörning till tävlingar som är längre bort än 7 mil från Skellefteå. Till tävlingarna står också klubben för vallor. Köldgräns för ungdomsträning/tävling är  -15 grader.

Vi tycker att det är viktigt att inte bara se på resultaten ungdomarna gör utan fokusera mera på glädjen och utvecklingsmöjligheterna.

Utrustning
Se till att ditt barn har lämplig utrustning. Det är väldigt viktigt för att det ska kännas roligt att åka skidor. Förutom skidutrustning behövs löparskor, pannlampa och eventuellt ett vätskebälte, detta för barmarksträning under vår och höst.
Att klä sig rätt är viktigt. Har man för lite på sig fryser man och har man för mycket blir man för varm. Att åka skidor i en fodrad overall är jättejobbigt. Klä barnen med förnuft och tänk på att vi rör på oss hela tiden så risken att börja frysa är minimal. Alla medlemmar har medlemsrabatter hos Team Sportia.

Vallning
Inför träningskvällarna och tävlinganar behöver skidorna vallas. Känner du dig osäker på vallning så ta kontakt med någon ledare. Skidklubben håller också vallakurser där du får lära dig vallning från grunden.

Alla hjälper till
Vi är en ideell förening som bygger på allas delaktighet , det innebär att alla har en skyldighet att hjälpa till för att ekonomin ska gå runt och att vi ska kunna genomföra de tävlingar och aktiviteter som vi arrangerar.

Föräldrar till barn i våra träningsgrupper kommer att tilldelas olika typer av uppgifter  under säsongen, t ex vara spårvakter, hjälpa till vid tidtagning, grilla hamburgare vid tävlingar eller bara serva våra barn med saft efter träning. Undantagna är föräldrar till de yngsta nybörjarna som måste få känna sig för om skidåkningen är något som passar.

På anslagstavlan i träningsrummet sitter information om olika saker, ta en titt där varje träningskväll. Kolla också mera här på hemsidan vad som händer.

Det finns en anslagstavla att annonsera på om man vill köpa eller sälja utrustning. Vi har också en Köp & säljfunktion här på hemsidan.

Skidor är en individuell sport men vi gör allt för att få en god gruppsammanhållning så att alla ska tycka att det är hur kul som helst med att vara tillsammans och träna. Ibland gör vi också saker tillsammans utan skidor.

Arbetstillfällen
Skidserietävling
Skellefteå Skidspel
Malmstråket
Team Sportia
ICA Maxi

Klubbmästerskapet och under träningskvällarna tisdagar och torsdagar.

Ledare/tränare
Alla är välkomna som ledare. Det behövs alltid hjälp och man behöver inte vara utbildad för att göra en god insats under träningskvällarna. Vill man utbilda sig finns det kurser att gå i olika steg.

Våra träningsgrupper är indelade efter ålder och kunnande och på hemsidan står mer information om träningskvällar och namnen på ledarna.

Uppdrag inom klubben
Ordförande Ola Strömberg

Frågor om träningsdräkter eller arbetsuppgifter till föräldrar, kontakta kansliet.

Kontaktuppgifter till ledarna finns här på på hemsidan under klubbinformation och under respektive grupp.

Telefon till skidklubben: 0910-36400
epost: kansli.ssk@telia.com