Skidåkning är gemenskap, träning under lekfulla former (inledningsvis) och en utmärkt sport för att träna muskler, kroppen och koordination. Skellefteå Skidklubb har träningsgrupper från 6 år och uppåt.

För de allra yngsta kallar vi det inte för träning utan vi brukar säga att vi leker skidor och den som inte ramlar är alldeles för försiktig. För oss är det viktigt att skidåkning ska handla om glädje, lust och gemenskap – oavsett ålder och nivå.

För de yngsta startar vi innan snön kommer med lekar och vi träffas en gång i veckan – att alla hinner lära känna varandra innan det är dags att plocka fram skidorna. Det finns inte heller något krav att ditt barn måste vara med redan från början. Det får alldeles utmärkt att hoppa med i gruppen när det passar.

För barnen som blivit lite äldre, 8-9 år, så startar vi på hösten ch träffas en gång i veckan innan snön kommer. Väl på snö så kör vi två gånger i veckan.

Det är hela tanken och vår filosofi – starta som en lek och öka sedan antalet träffar och träningar vartefter barnet blir äldre. Organiserad träning kommer in i bilden från 13 år och uppåt och det blir lite mer allvar från 15 år. Då kommer löpträning, rullskidor och teknik in som inslag i träningen.

Vi ser på skidsporten som en sport för alla och alla åldrar. Oavsett om du är elitåkare eller motionär så ska du hitta en plats hos oss i Skellefteå Skidklubb. Det gäller även ålder och kom ihåg att det är aldrig försent att börja eller kanske börja om för de flesta av oss har säkert provat på att åka skidor, om inte annat så när vi var barn.

Som medlem hos oss har du tillgång till hela vår samlade erfarenhet och vi hjälper dig naturligtvis att plocka ihop rätt prylar och vi bjuder även på goda råd både vad gäller teknik och vallning. 

Det är aldrig försent att börja (nästan).

Gammal som ung, elit eller motionär spelar ingen roll!